Градски ред и забавления

ГРАДСКИ РЕД Е СЪПРОТИВА !

Свобода, която те прави силен.
Лоялност, която те прави достоен.
Приятелство, което те прави щастлив -
"...и с вяра в сърцето, ти никога не ще бъдеш сам"

Това не се отнася и не засяга онези, които си мислят да стават единствено само известни и да ги дават по телевизията.
------------------------------
Градски ред е съпротива срещу онези:
Които мразят само защото не могат да обичат;
Които ходят на Трибуна Изток, защото е модерно;
Които пътуват за да се фукат;
Които държат за отбори само защото имат 20-30 титли;
Които използат футболът за политически цели;
Които търгуват мачове и нареждат съдии;
Които съдят само в полза на богатите;
Които трупат пари на гърба на привържениците;
Които доносничат на вестникарите и полицията;
Които сменят 9 фланелки за 9 сезона;
Които парадират с любовта към отбора;
Които спекулират с паметта на дедите ни, с имената на Сава Стойков Попович, Васил Иванов Кунчев, Христо Ботйов Петков, Гаврил Груев Хлътев, Джендо Стоянов Джедев, Георги Николов Делчев, Пейо Тотев Крачолов, Иван Михайлов Гаврилов;
------------------------------
Помиярско е:
да си страхлив и завистлив;
да лъжеш и злословиш;
да се продаваш и подмазваш;
------------------------------
В такъв случай най-добре е да се самоубиеш!


Помиярите и наглярите затриват тази страна !
Наглярщината е производна на простащината
защото е невежество, изразяващо се в неприличие:

да говориш гръмогласно пред непознати;
да се правиш на разбирач и всезнайко;
да вярваш сляпо на вестникари и телевизионери;
да се кичиш със злато като коледна елхичка;
да парадираш с мангизи в кварталното кафене;
да псуваш Пловдив, ако си от провинцията;
да псуваш провинцията, ако си от Пловдив;

Това са само малка част от признаците за поведението по което можеш да отличиш момчето-ботевистче от сганта и да видиш разликата между селяндура и човек с градския дух на Пловдив.
------------------------------
Да си момче от породата на булдога т.е. градски джентълмен значи да си галантен и щедър! Пловдивският гражданин трябва да бъде прям и целеустремен, да има страхотно чувство за хумор, добри маниери, чар и достойнството. 

Скъпи съграждани, драги сърца жълточерни,
Казвайте "моля" и "благодаря".
Задавай въпроси на другите, вместо да говорите само за себе си.
Бъдете точни. Закъснението няма да ви направи да изглеждате по-важни, а ще ви превърне в арогантен и некомпетентен тип, който си въобразява, че неговото време е по-ценно от това на другите.
Градския джентълмен го е грижа за града, държавата, планетата и вселената. Бъдете икономични, екологични, практични, дори висококалорични, но не досаждайте с това.
Не приемайте околните като предмети. Всеки човек е Божията промисъл.
Бъдете скромни. Самохвалството е всичко друго, но не и красиво.
Бъдете добри в занаята, който ви вади хляба.
Бъдете учтиви. Флиртувайте. Помнете, че претенциозността е белег за безхарактерност.
Обличайте се спретнато. Независимо колко ви е джоба, не избирайте кича и мърлявщината.

------------------------------

С настоящето, публично оповестяваме своите претенции към бъдещите ръководства на Ботев Пловдив за постигане на взаимно разбирателство и ползотворно взаимодействие за добруването на жълточерния клуб. Знаейки своята история и с респект към традициите, позовавайки се на опита от отминали години, заявяваме,

1. Всеки клубен работник, от председателя до портиера, да изпълнява задължения си съвестно и да отговаря на три основни изисквания: подобаващо възпитание, адекватни умения и безрезервна ангажираност в работата си.

2. Да има ясно определени правила на клубна организация и строг регламент на дейностите, които да са в съответствие със законодателството в България и стандартите за професионален футболен клуб в Европа.

3. Да бъдат точно формулирани и публично изразявани вижданията и стратегиите за развитието на дружеството и за постигането на спортни успехи. Дългосрочните цели да отговарят на репутацията и традициите на Ботев Пловдив.

4. Дейностите по управлението да бъдат изцяло насочени към постигането на спортните цели на дружеството. Да се изключват всякакви конюнктурни и спекулативни влияния в клубния живот.

5. Управлението на клуба да бъде самостоятелно и независимо от всякакви политически намеси и частни интереси. Да се работи в дух на прозрачност и публична откритост, от встъпването в длъжност до приключването на мандата.

6. Всеки клубен работник, от председателя до портиера, трябва в личния и професионалния си живот да бъде с коректно отношение към ботевистката общественост.

7. Всеки на длъжност в клуба да носи морална, професионална и правна отговорност за текущото състояние на Ботев Пловдив. Да се прави регулярен одит на комерсиалната дейност на дружеството.

8. Единственият критерий за успех в управлението на клуба ще са постигнатите резултати, съответстващи на предварително оповестените публично цели и задачи. Ботевистката общественост не иска на всяка цена титли, купи и крупни успехи, но обещаното трябва да се изпълнява.

9. Всеки професионален работник в клуба да е запознат с традициите на Ботев Пловдив. Всеки служител трябва в ежедневната си работа да се отнася с респект към тях и да не пести усилия и възможности за добруването на клуба.

10. Задължение на всяко клубно ръководство е да пази традициите на Ботев Пловдив. Клубното ръководство да възпира всяка девалвация на клубните стойности и да санкционира всякакви действия, уронващи клубния престиж.



Скъпи съграждани,
Не чакайте нещата да се подобряват от само себе си и друг да ви решава проблемите. Пробвайте се вие! 
Търсете себеподобни и се сдружавайте. Защото много е подтискаща самотата на работещият да постигне общо благо, лишен от подкрепата на тези, за които се жертва. Не го оставяйте сам. Талантът не иска да управлява и да бъде непременно вожд, по-скоро се гнуси да го прави, а наглостта копнее да властва. Затова не допускайте наглите да ръководят. Не поощрявайте безочието чрез пасивността си. Не се гнусете да участвате в управлението, то е ваш дълг и необходима тегоба. Не се вторачвайте в лошите примери, като несъзирате светлите и не оставяйте пошлостта да задават тона. 
Правете, което трябва, да става, каквото ще.
Не чакайте бързи плодове. Често от усилията ви ще излезе нещо различно от очакваното. Радвайте се на всеки труд, не бъдете в плен на предварителните си представи. И не се отчайвайте при неуспех. "Отчаянието е любимото дете на гордостта"!
Не искайте всичко и веднага на момента, няма да стане така. Малките стъпки също водят напред. Не бъдете егоисти – оставете и за бъдните поколения да свършат нещо, но им проправете малко път напред. 
Вярвайте до последния си дъх!